Geslaagde 10e SVA cup

01-07-2024 07:53

Haast niet meer weg te denken uit de jaarkalender van onze vereniging: deelname aan de SVA cup in Amsterdam. Ook in 2024 stond deze weer op de rol en het was weer een meer dan geslaagde editie. Een impressie.

Wie de editie van 2023 in herinnering heeft denkt meteen terug aan de helse reis die wij toen moesten ondernemen. Dit jaar gelukkig geen zwarte zaterdag maar een soepel verlopen reisje waardoor SMO ruim op tijd wist in te checken op Voorland, de sportzone waar ook de SVA haar intrek heeft. Na de gebruikelijke begroetingen en een drankje riep captain Oscar van Hoof zijn manschappen bij elkaar en was het tijd voor het toernooi. Het lot was ons niet gunstig gezind want in de eerste wedstrijd stond angstgegner Formidable te wachten. Wie de SVA cup historie kent weet dan dat we hier spreken over dé topfavoriet voor de eindzege. We hadden die stelling nog niet uitgesproken of we stonden al met 1-0 achter. Een stand die ook de uitslag zou worden waarbij een gelijkspel nog bijna een feit was geweest met nog een dot van een kans vlak voor het eindsignaal. Niet getreurd want de moeilijkste tegenstander hadden we gehad.

In wedstrijd nummero 2 een oude bekende: de SVA zelf. Altijd leuke wedstrijden geweest met veel fanatisme maar wel wederzijds respect. Vaak ook in evenwicht en ook ditmaal bleek dat het geval: 1-1. Omdat ook de laatste wedstrijd tegen team ALO, een team van een nieuwe lichting gymdocenten in een gelijkspel eindigde werden wij laatste in de poule. Er had, zoals zo vaak en bij zo velen, meer ingezeten maar ach, het zonnetje scheen, de lucht was blauw en de omgeving was vertrouwd. Het was goed zo.

In de verliezersronde was vervolgens de geest uit de fles en werden nog twee ruime nederlagen geleden waardoor de ons niet onbekende 8e plaats bereikt was.

Bij de prijsuitreiking memoreerde SVA voorzitter Yannick Mahieu dat SMO alle edities van de SVA cup aanwezig is geweest en leverde dat een welgemeend applaus op van alle deelnemers. Namens SMO kon Max Kok uit de doeken doen dat we volgend jaar de rollen gaan omdraaien.

In het kader van het 100 jarig bestaan van SMO zal het toernooi op Maastrichtse bodem gehouden worden. Diverse teams gaven vervolgens aan met veel plezier mee te zullen doen in de Limburgse hoofdstad.

In de avonduren werd er nog voetbal gekeken en bijgepraat om vervolgens de volgende ochtend na een uitgebreid ontbijt in het hotel langzaam af te dalen naar de stad aan de kolkende Maas.

Het was weer een goeie, die SVA cup!

Via deze weg hartelijk dank aan onze enthousiaste leden die van de partij waren en natuurlijk aan de SVA voor het mogelijk maken van zo een prachtig evenement en natuurlijk ook nog de prachtige handdoeken! Wij kijken nu al uit naar jullie komst in 2025!

Foto's klik op de groepsfoto bovenaan!