Jubileum in stijl 

verslag van 16 november 2015

Al vele maanden werd er uitgekeken naar de viering van het 90 jarig bestaan van SMO. Het bestuur heeft diverse vergaderingen belegd en ook extern werden er diverse gesprekken gevoerd. Niets mocht aan het toeval overgelaten worden want een 90 jarig bestaan vier je in stijl. En dat deden we afgelopen zaterdag!

 

Jubileumreceptie

Reeds vele maanden terug werd als locatie van dit feestelijke gebeuren de Businessclub van MVV Maastricht vastgelegd. Een gegeven waar we heel tevreden mee konden zijn. Vanaf half zeven druppelden de eerste bezoekers binnen en al gauw werd het een weerzien met veel, heel veel fijne mensen. Op informele wijze werd elkaar de hand geschud en de eerste drankjes werden genuttigd.

Om 19.00 uur was het aan ceremoniemeester Ernest Augustin om de jubileumreceptie te openen. Op een wijze zoals enkel Ernest die kan invullen loodste hij de gasten langs het vijfkoppige bestuur, dat zich ook weer voor deze gelegenheid had uitgedost in de fraaie bestuursjasjes inclusief logo.

Vele bekenden passeerden en met heel veel hartelijkheid werden de felicitaties overgebracht. Niet alleen onze leden en besturen van voetbalverenigingen uit onze eigen regio waren van de partij; ook scheidsrechtersvereniging Amsterdam had Maastricht weten te bereiken en benadrukte de fijne band die al enkele jaren aanwezig is tussen beide verenigingen. Voorzitter Peter de Waard speechte op fantastische wijze en gaf blijk van de hechte vriendschap.

 

Buffet

Circa 20.00 uur beëindigde de markante ceremoniemeester de receptie en gaf het woord aan SMO voorzitter René Meijers welke in een korte maar degelijke speech eenieder dankte welke ons evenement mede mogelijk heeft gemaakt. Tevens deed hij uit de doeken dat op zeer korte termijn nieuwe trainingsshirts kunnen worden besteld en dat speciaal voor het 90 jarig bestaan SMO sleutelhangers waren ontworpen met daarop ieders voornaam. Een kleine maar zeer mooie blijvende herinnering!

Daarna stuurde hij de aanwezigen richting het inmiddels klaargezette buffet. Ook hier kan SMO al jaren rekenen op de steun van onze hoofdsponsor Johan Rosier welke met zijn lunchcafé The Family al vele malen ons van zijn specialiteiten heeft voorzien. Een klein rondje langs de genodigden was voldoende om vast te stellen dat ook nu weer de spijs van hoge kwaliteit was. Velen hebben hier van genoten onder de klanken van gezellige achtergrondmuziek. DJ Peter voelde de sfeer uitstekend aan.

 

Scheidsrechtersforum

Om 21.00 uur dirigeerde Ernest Augustin eenieder weer naar de andere zijde waar een heus forum gehouden zou worden. Een forum waarin gesproken zou worden over diverse onderwerpen maar met name over scheidsrechterszaken. Het bestuur had een aantal kopstukken weten vast te leggen in de afgelopen tijd. Zo trad Jiry Funke (journalist van dagblad de Limburger) als gespreksleider op en bestond het forum uit niemand minder dan Reginald Thal (oud profvoetballer), Hugo Luijten (oud profarbiter) en Jean Brandts (oud journalist). In een dik uur kwamen vele onderwerpen voorbij waarbij met name Reginald veelal de lachers op zijn hand kreeg vanwege zijn duidelijke en vaak ook ludieke uitspraken, de rivaliteit tussen bijvoorbeeld MVV Maastricht en Fortuna Sittard werd door hem meerdere malen aangehaald. De interactie uit de zaal was goed getuige het feit dat er enkele (kritische) vragen werden gesteld.

 

Feestavond met special guest

Als klap op de vuurpijl werden na het forum alle remmen los gegooid en DJ Peter wist het aanwezige volk dan ook snel voor zich te winnen. De voetjes gingen van de vloer en de sfeer was ongekend. Circa 23.00 uur pakte voorzitter René Meijers echter de microfoon want er stond nog een surprise op eenieder te wachten. Maastrichts volkszanger Eric Ghelen betrad de businessruimte en wist met enkele liederen de stemming er nog beter in te brengen. De polonaise kon dan ook niet uitblijven maar dat hoort ook bij een feest in stijl. Hoogtepunt van de avond was het You'll never walk alone dat Eric ten gehore bracht. Spontaan vormde de SMO familie een kring en met de handen ineengeslagen werd heel duidelijk dat het groepsgevoel sterk aanwezig is in de Maastrichtse harten. Alleen bereik je veel maar samen sta je sterker......

Aan alles komt een einde, zelfs bij SMO! DJ Peter wist de avond treffend af te sluiten met zijn 'Gute Nacht, Freunde' waarna wederom in stijl afscheid genomen werd van elkaar. Voor de Amsterdamse vrienden was er natuurlijke en groepsknuffel want liever goede, verre vrienden dan..............

 

Wij danken eenieder die aanwezig was bij dit festijn en iedereen die dit feest mogelijk gemaakt heeft. SMO was, is en blijft een warme vereniging met oog voor elkaar én voor gezelligheid. Op naar het eeuwfeest!

Klik   hier  voor de fotoimpressie met dank aan de zeer bekende fotograaf Frank Kerbusch (huisfotograaf MVV) welke ook zijn medewerking heeft willen verlenen hetgeen wij fantastisch vinden!