Column: Territoriumdrift

20-06-2013 13:38

Sinds onze afscheiding van de COVS -een historisch besluit in de geschiedenis van onze vereniging- heb ik ze in alle varianten voorbij zien komen: broodje aap verhalen. 'Maastricht is dood' en 'SMO heeft het grootste deel van haar leden kwijt geraakt.'  Helemaal bijzonder was de opmerking van een leidsman uit een andere regio 'ik wil wel komen trainen bij jullie, maar jullie zijn geen lid van de COVS.'  Ik train toch voornamelijk voor mezelf............

Onlangs kreeg ik een mailtje van een collega secretaris van een naburige gemeente. Betreffende meneer had de pest in zijn lijf omdat een lid van zijn groep de overstap naar SMO had gemaakt. Natuurlijk deed hij er alles aan om betreffende scheidsrechter te weerhouden want............SMO is geen COVS vereniging! Wij moesten elkaar respecteren schreef hij ook nog....

Territoriumdrift, het is van alle dag. Kijk naar onze zuidelijke BVO'S.  Roda JC wenst haar A1 trainer niet naar Maastricht te laten gaan. Een arbitragezaak moet uitsluitsel geven. Het is duidelijk dat de onderlinge verhoudingen tussen beide clubs het nulpunt hebben bereikt.

SMO gaat het seizoen deze week afsluiten. Een bewogen seizoen waarin veel is gebeurd. Tal van activiteiten sprongen in het oog en onlangs werden wij verblijd met prachtige nieuwe sweaters waar wij erg trots op zijn. Het ledenaantal stijgt en wij werken aan nieuwe contacten in binnen- en buitenland. De sfeer is goed en de COVS is voor ons voorgoed verleden tijd. Niemand die zich daar nog druk om maakt.

Natuurlijk, wij zijn Maastrichtenaren en wij zijn chauvunistisch. Veer zien gruuts op Mestreech en us luij. En wij denken dat we goed bezig zijn en zullen dit te allen tijde verdedigen.

Noem het territoriumdrift...

20 juni 2013