Primeur: SMO verslaat Bree

03-11-2017 16:05

Het was inmiddels een heus 'Bree-syndroom' geworden. Nog nooit wisten onze mannen te winnen van onze vrienden uit het Belgische gewest Bree.

2 november 2017 moest de avond worden van de primeur en dat werd het! Met veel strijd en inzet werd een 0-1 ruststand uiteindelijk weggewerkt en zowaar, SMO won, met 2-1.

Bree betrad voetbaltempel de Geusselt met een uiterst jong gezelschap, een mooi gezicht dat deze vereniging ook inzet op de jeugd. SMO beschikte deze avond over een mix van jeugd en routine. In de eerste helft kwamen onze mannen maar moeilijk in het ritme en werd er veel balverlies geleden. Een 0-1 ruststand was dan ook het logische gevolg. Na een oppepper in de rust werden de mouwen opgestroopt en werd het spel zienderogen beter. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven maar de kansen werden veelal om zeep geholpen, dit tot afgrijzen van de SMO bank. Ook Bree kreeg nog enkele (goede) kansen doch goed keeperswerk van onze Pieter (Hovens) hield ons op de been. Een pluim voor deze jongeman. In de slotfase van de wedstrijd wisten wij dan toch nog zowaar tweemaal te scoren zodat wij na het laatste fluitsignaal van de wederom uitmuntende Bert Verstappen (binnen en buiten het veld een charismatische persoonlijkheid) als winnaar van het veld konden stappen. Een mooi gevoel hoewel natuurlijk de vriendschapsband met Bree veel belangrijker is. Deze band was in de derde helft (deze is in Maastricht altijd de sterkste helft) wederom enorm voelbaar getuige de prima sfeer bij een hapje en een drankje. Ook het adembenemende 'Atemlos' van Helene Fischer deed de stemming zichtbaar stijgen.

Wij danken alle deelnemers, onze vrienden van Scheidsrechtersgewest Bree en het arbitrale trio voor zoveel positiviteit op deze avond.