Scheidsrechtersvereniging Maastricht e.o.

SVA en SMO een twee-eenheid!

Lange tijd leek het erop dat de SVA Cup in 2020 niet gespeeld zou worden. Een virus, COVID-19 gooide veel, heel veel roet in heel veel menu's. Zo ook in de heerlijkheden van de SVA Cup. 

Nadat er van hogerhand enige versoepeling toegepast werd, ging alles ineens snel. SVA voorman Peter de Waard wist snel te schakelen en het lukte de SVA alsnog het evenement op de kaart te zetten. 1 augustus was dan ook de heuglijke dag en zo kon het gebeuren dat ook onze groep weer richting Mokum toog voor een dagje gezelligheid en sportiviteit. Het team bestond dit jaar uit een bijzondere mix van leden. Een tiener, twintigers, dertigers en twee vijftigers. Én een dame! Jawel, een dame! De liefde kent geen grenzen want ons lid Roel Metsemakers trouwde in ons bijzijn vorig jaar met zijn Venezolaanse Mayra die ook spontaan aansloot bij de Maastrichtse vereniging van scheidsrechters. 

Met tien spelers zaten we dus ruim in de selectie en dat is altijd prettig. SMO en SVA waren al ver voor het toernooi overeen gekomen dat er 6:6 gespeeld zou worden. Een beetje doorwisselen is altijd fijn. 

Na een vlokkenrijke ontvangst (veel dank aan Mirjam voor zoveel gastvrijheid) traden wij optimistisch ten strijde. Het spelniveau was niet onverdienstelijk maar ook in Amsterdam gelden de bekende voetbalwetten. Spits Richard was vrijdag vroeg gaan slapen en nipte 's ochtends nog okselfris aan zijn bekertje koffie, eerlijk verkregen bij de grote en wereldberoemde 'M'. Of het lag aan het gebrek aan wat zoete toevoegingen of aan het uitzicht, we zullen het nooit weten maar de kansen om zich onsterfelijk te maken in het SMO boek van de records liet hij jammerlijk en tot zijn eigen treurnis liggen op het Voorlandse kunstgrasveld nummero 1, een steenworp af overigens van de oude Meer, de voormalige tempel van de Godenzonen. Tweemaal met 1-0 verliezen is niet slecht maar de teller op het SVA scherm was duidelijk en ook bezien vanachter een zonnebril even scherp: SMO: zero points. Dat daar geen verandering in meer kwam mocht voor de inisiders geen verrassing heten: wedstrijd 3 en 4 waren de opponenten van een hoger niveau dat het gemiddeld niveau 'als scheidsies die gaan voetballen'. Je bent dan meer een figurant zeg maar. Saillant detail: juist in deze wedstrijden wist SMO het net wél te vinden en de eeuwige roem kwam op naam van Roel en Oscar. 

Wie nu zou denken dat de sfeer beneden NAP (Normaal Amsterdams Peil) was gezonken had het natuurlijk mis. De zon scheen, de lucht was blauw, Helene Fischer schalt ook uit Mokumse boxen en de barbecuelucht maakten alles goed. Ook Richard had zijn teleurstelling weggestoken en genoot met volle teugen van zoveel zaligheden bij elkaar. De charismatische SVA voorzitter Peter de Waard wees in zijn speech op de geweldige band die SMO en SVA al jaren met elkaar onderhouden. Beter een verre vriend dan een slechte buur, zullen we maar zeggen.

Omdat genoeg nooit genoeg is binnen het SMO DNA werd de gezelligheid ook nog even in het clubhuis geëvalueerd waarna wij het Voorlandpad verlieten met de afspraak dat we volgend jaar wederom van de partij zijn.

In de avond genoten wij aan de Westlandgracht verder van ons kortstondige verblijf in de roemruchte stad van Femke en zoveel anderen.

Op zondagochtend kon ook een vroege check out ons vrolijke humeur niet aantasten en na een koffietje, crossaintje en een heel spontaan aangeboden baklava (wat is dat toch lekker!) gingen wij het zonnige zuiden tegemoet. Zondag in het Zuiden is en blijft natuurlijk onbetaalbaar.

Onbetaalbaar waren ook de vele leuke momenten voor, tijdens en na de SVA Cup waar wij als SMO erg van genoten hebben.

SVA en SMO, een twee-eenheid én vrienden voor het leven.

 

Het seizoen is afgesloten

Wie sjoen os Limburg is bleek vrijdagavond (17 juli) wel weer tijdens onze seizoensafsluiting. Verscholen tussen de heuvels van Geulhem genoten wij van een drankje en een hapje in de fraaie terrastuin van berghotel Vue. Nadat de avond omstreeks 19.30 uur officieel geopend was konden de gele en rode kaarten na lange tijd weer eens getoond worden. Quizmaster Maxie had de Corona tijd goed benut en speciaal voor deze gelegenheid een kennisquiz opgesteld. Nadat er vijf groepjes geformeerd waren konden onze aanwezige leden (30 in getal waaronder nieuwbakken erelid Jos Dijk) zich buigen over zaken als 'waar houdt een dendrofiel van' en 'welke cocktail maak je met wodka, cranberrysap, limoensap en Cointreau'? Zomaar een willekeurige greep uit de vragenset. De quiz sloeg aan en niet alleen bij ons. Dion en Romy, genietend van een weekendje weg vonden onze quiz zó leuk dat zij spontaan mee gingen doen, uiteraard tot hilariteit van alle deelnemers. Opdat zij ons nooit meer zullen vergeten, schonken wij hen op het einde van de avond dan ook een setje met de gele en rode kaart. Groepje 3 wist de meeste punten te vergaren en werd zo winnaar van de avond. Hierna werd er nog gezellig nagebabbeld totdat rond elf uur de avond ten einde liep en de seizoensafsluiting ten einde was. 

Wij willen iedereen danken voor deze geslaagde avond en graag tot ziens op onze zomertrainingen!

ZOMERTRAININGEN

Traditioneel houdt SMO altijd een zomerstop en liggen de trainingen in de zomer stil.

Omdat in 2020 alles anders is heeft het bestuur besloten zomertrainingen in het leven te roepen, vier in juli en vier in augustus.

SMO mag zich gelukkig prijzen want er kon gekozen worden uit een ruim aanbod, diverse clubs in ons rayon boden ons een warm welkom. Uiteindelijk is de keuze gevallen op VV Bunde, temeer omdat SMO steeds meer een regionale functie heeft en Bunde gunstig centraal gelegen is en uitstekend snel bereikbaar vanaf de A2 afslag 51.

Ook valt ons gastheerschap ten deel van Peter Koevoets die ons met open armen zal ontvangen voor aanvang en na afloop van de trainingen.

Wij danken VV Bunde bij voorbaat voor het gastheerschap en alle faciliteiten!

Vanaf september zullen wij dan weer in het stadion de reguliere trainingsavonden vervolgen. 

Op deze wijze willen wij onze leden in ieder geval weer trainingsaanbod aanbieden, na maanden slaapstand.

Van harte wekelijks op donderdag uitgenodigd!

 

Plaatsingen

5 juni zijn alle KNVB arbiters ingelicht over hun indeling voor komend seizoen.
De reguliere P/D regeling is niet uitgevoerd i.v.m. Covid-19.
Enkele leden zijn hoger geplaatst dan hun oorspronkelijke groepsindeling.
Wie dat zijn zie je hier
 
 
 

Next activity:

13 augustus: Zomertraining (06)

 


De toelichting op het spoorboekje zie je hier

o

Aanstellingen leden competitie/beker

 

Scheidsrechter aanvragen? Klik hier

 

Wachtdienst KNVB jeugd: 06-12634968

 

Wachtdienst  KNVB senioren: 06-12635202

 

Inloggen aanstellingen: 

Hoofdsponsor:

Scheidsrechtersvereniging Maastricht e.o. werd opgericht op 8 november 1925 en bestaat dus 94 jaar!

SMO stelt zich ten doel om de belangen van de (voetbal)scheidsrechters in Maastricht en omgeving in de ruimste zin des woords te bevorderen en te behartigen.

Wil je ook lid worden? Schrijf je dan in via ons inschrijfformulier Wij verheugen ons op jouw komst.

SMO, dat gun je jezelf!

 
 

 

 

 

 

Jos Dijk erelid van SMO!

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van 2020 is ons lid Jos Dijk gehuldigd vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap. Als bekroning hiervoor heeft de ledenvergadering Jos vervolgens benoemd tot erelid van SMO! Jos, van harte gefeliciteerd!

 

Nieuws

31-03-2017 16:24

Verbroedering in de Geusselt

Op een fraaie lenteavond stonden op donderdag 30 maart de teams van SMO en Noord-Limburg (B) tegenover elkaar voor een eerste ontmoeting in de Geusselt. In een uiterst sportief treffen werd duidelijk dat de gasten sterker waren en dan ook verdiend de wedstrijd wisten te winnen. Na afloop vond onder...
17-03-2017 10:57

Jaarvergadering soepel verlopen

Donderdag 16 maart jl. vond in de Keizer te Meerssen onze jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. Er was veel lof voor het gevoerde beleid en voor het feit dat wij in financieel opzicht een prima en gezonde situatie kennen. Op het bestuursvlak is er een aantal wijzigingen. Na drie jaar is...
24-02-2017 13:16

SMO bezocht VoetbalArena

Op donderdag 23 februari jl. waren wij te gast in de VoetbalArena in Eijsden. Een alternatieve clubavond die goed is bevallen en voor herhaling vatbaar is. In een ontspannen sfeer werd op fanatieke wijze het voetbalspel gespeeld. Dank aan alle deelnemers en via deze weg een fijne...

Doorzoek de website

Contact

Scheidsrechtersver. Maastricht e.o. - Wij zijn te bereiken via:
06-23 83 84 67

Last update: 

ma 03 aug, 21.00 uur

  • SVA en SMO een twee-eenheid!